www.grimsa.blogg.se

Japp, där e den:D

www.grimsa.blogg.se

Bloggar

Hejsan!

Jag funderar på att byta namn. Asså, liksom göra ett nytt namn till bloggen och med det så gör man ju liksom en ny:)
Jag kommer att ha kvar den här några månader och lägga upp länken till min andra här(ofc<3). Så att ni(du, antar jag)går över till den andra:)


<3



Hihi, I still remember. I always will^^

I love shoes

Yes ofc I do. Jag har gjort tre st skor på Nelly nu ju!:) Skitroligt^^

Här kommer tredje skon, det skulle betyda massor om ni röstar 5 stjärnor på alla tre<3

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Rösta på mina skor!



Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

 

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Bilder:)









Hihi, tåget stannade vid bensinmacken för att tanka. Sen körde de vidare^^


Hehe, vems kk?;) Eller så kanske de vill skylta med att de VILL gå i konkurs^^


Det är synd att jag inte tog nån bild i Ystad eller på Ven:( Några bilder(massa)tog jag inte med. Blir för mycket^^

Madcon-Glow

IIIIIIIIIIII JUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUST LÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖVE THIIIIIS SOOOOOOOONG!!!!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Frank and Margaret Dye

Vet ni vilka dessa är?

Jag antar att ni inte vet. Men om ni har seglarintresserade föräldrar eller skläktingar och ni frågar dem, lär ni nog få ett ganska så intressant svar.

Frank och Margaret Dye kommer från England och har bott där hela sitt liv, vad jag vet. Frank dog tyvärr detta år i Maj och begravdes i början av Juni. Frank var känd. Är. Fortfarande, han lär vara det för all evighet skulle jag kunna tro^^

När jag var runt 6 årsåldern skrev min mammas väninna ett brev till det här mycket kända par för att komma till Sverige och prata lite om Segling för kvinnor, som en förebild(främst Margaret då^^). Hon frågade de om de skulle kunna tänka sig att resa till Sverige, Stockholm, Mälarhöjdens Båtklubb för att prata. De svarade med detsamma och de kom båda två!:)

Eftersom ni inte vet vad Frank är känd för, det berättar jag i slutet av denna text^^

Fortsätt och läsa, tack<3

De skulle ju bo någonstans, så det fick bo i vår villa, i den lilla lägenheten i huset. Där bodde de i 2 veckor om jag inte minns fel. Det ända jag minns av paret Dye var att det frågade mig på engelska hur gammal jag var. Jag förstod, men tyckte att dessa gamlingar var jätteläskiga med sitt mystiska språk. Jag visade förskräckt med fingrarna att jag var 6 eller 4 år. Sedan sprang jag rakt in i mammas mage för att ta skydd^^
Mer minns jag inte av de. För några dagar sedan fick jag reda på att dessa människor inte bara var några otroligt seglar intresserade människor. Utan att denna Frank Dye var en känd människa till och med BBC hade gjort en dokumentär om!

Varför var han känd då?

Jo, Han hade seglat till Island med en Wayfarer. Inte bara det, han hade oxå seglat med sin Wayfarer till Norge från England. Han hade nedast en en-mans-besättning som bestod av en man vid namn Russel nånting. För er som inte vet vad en Wayfarer är, så är det en båt som ni ser här nedan.

En lite Jolle helt enkelt. Jag menar lixom, Nordsjön är inte och leka med!
Jag skulle tycka att någon som ger sig iväg på en sådan här på väg från England till Island, är helt från vettet och självmordsbenägen. Men inte då. Frank lyckades med ett leende på läpparna. Jag ska ta och passa på att det var en Wayfarer Dinghy. Den ni ser ovan är oxå en Wayfarer Dinghy:)

Jag skriver den här texten lite som ett minne till honom eftersom att han nu är död. Mannen som skapade historia enligt mig. Margaret är minst lika galen i segling hon oxå. Hon sitter i rullstol på ålderdomshem men hoppas på att snart få åka ut och segla igen:)

En krutgumma och en krutgubbe^^ De har även skrivet en bok ihop om deras seglings äventyr. Men den handlar nog mest om Franks långa resor över Nordsjön.

Hoppas att ni läste hela den här texten, för det vore så otroligt mycket värt.

Han och hon är två hjältar.

R.I.P Frank, I'll always remember you.♥

Internet


Ja, jag är ju som sagt på landet just nu och nätet börjar ge med sig nu pga att mamma och pappa envisas med att titta på ett missat avsnitt av Morden i Midsomer på SVT Play. Därför kommer inga nya bilder eftersom att nätet inte räcker till. Men jag kan ju alltid skriva lite:)

Idag fick jag nåt ryck att jag har bestämt mig för att fixa till vår vissna trädgård här ute i Näshulta. Eftersom att mamma, pappa & brorsan föredra och ägnar edast sin tid åt att bygga hus och liknande. Jag har aldrig någonsin varit bra med växter, träd, jag tror även att djur ligger på listan:( Men jag ska försöka lära mig:) Bara jag har mina stora hörlurar på mig och lyssnar på typisk dunka, dunka musik så ska nog detta funka i slutändan^^


Vi kan ju alltid hoppas att det blomstarar så här fint nästa sommar:)

Back again

Hello!

Är tillbaka efter ett uppehåll i bloggandet. Trots att jag tvingat med mig min laptop runt Sveriges alla hörn och kanter, och inte använt den en enda gång. Förutom då jag tittade på TV i Abbekås...^^

Har även varit i danmark(tivoli:D), Ystad, Hälsingborg, Ven, Abbekås, Kalmar, Törnevik, Lanskrona(Jag såg ingen Egoina:(). Typ det, och lite till. Dessa ställen var endast de vi stannat på:)


Ålabodarna med utsikt över Danmark och Ven. I Hälsingborg:)

Tivoli I Köpenhamn:)

Jag lägger upp fler bilder lite senare:)

Drar till landet snart:)

Go'morron!

Nu har jag packat för 3 veckor bortrest. Först befinner jag mig på landet i en vecka med kompisen med mig^^ Sedan tidigt på torsdag morgonen så åker jag och hela familjen till Hälsingborg(phu,lång rutt). Sedan är jag borta och åker till både Kalmar, Karlskrona och Halland+lite till<3

Det är vår årliga familjetradition och jag längtar verkligen. Vi tittar nämligen alltid på buskisar^^ Först Eva Rydbergs teater i Hälsingborg. Sedan Robert Gustavsson och Dalle minnsintehansefternamn's teater i Kalmar. Förra året var vi på Vallarna i Falkenberg, det var jättetrevligt och skådisarna var riktigt bra, dock var själva konceptet dåligt. Lixom manuset var inge bra. Jag menar,man kan tydligen göra en teater av personer som inte kan komma in i ett hus i 2 h?^^ Haha, men den var lixom ok.


Put your feet in the air and here we go! :D

RSS 2.0